Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hoezogo/domains/hoezogoedkoop.nl/public_html/wp-content/plugins/fetch_url_links/fetch_url_links.php on line 243
Een capsulekast maken om je outfits te vereenvoudigen en geld te besparen - Hoezo Goedkoop
Winkelen & Aanbiedingen

Een capsulekast maken om je outfits te vereenvoudigen en geld te besparen

Het creëren van een capsulegarderobe is een geweldige manier om je stijl aan te scherpen, je outfits te vereenvoudigen en geld te besparen. Het is ook een kans om te testen welke stukken je leuk vindt en welke je door een nieuw seizoen zullen helpen. Begin met het opruimen van je kast. Leg al je kleding, schoenen en accessoires neer en leg alle items opzij die je niet draagt, niet goed past of in slechte staat verkeert. Doneer of verkoop deze items zodat ze door iemand anders kunnen worden gebruikt. Laat ze geen ruimte in je kast innemen of je afleiden van de items die je graag draagt. Begin vervolgens met het doornemen van elk stuk en leg het in een van de drie stapels: houden, niet zeker of meh.

De Keep-stapel zou je kerncollectie moeten zijn van kleding die je graag draagt en die goed passen bij je lichaamstype en levensstijl. De stapels Not Sure en Meh zijn voor stukken waarvan je niet zeker bent of waarvan je niet zeker weet of ze in de toekomst nuttig voor je zullen zijn. Doorloop dit proces zo vaak als nodig is om de juiste beslissingen te nemen. Als je eenmaal de items hebt weggedaan die je nooit gebruikt of niet gaat dragen, is het tijd om te ordenen wat er nog in je kast zit. Begin met het ordenen van je kast op categorie – topjes, broekjes en accessoires – om te zien wat je in elke sectie hebt en hoe goed ze bij elkaar passen. Dan kun je verder gaan met sorteren op kleur. Dit zal je helpen te zien welke tinten het beste bij je huidskleur passen en welke stijlen je goed staan.

Over het algemeen zijn neutrale kleuren het makkelijkst te mixen en matchen. Als je echter wat gedurfde tinten aan je garderobe wilt toevoegen, doe dat dan zorgvuldig! Het is belangrijk om slechts één of twee statement-items op te nemen die met verschillende andere kleuren kunnen worden gedragen. Als je alles in je kast hebt uitgezocht, is het tijd om je capsulegarderobe samen te stellen. Dit is het leuke gedeelte! Om het gemakkelijker te maken, begint u met het selecteren van slechts enkele categorieën tegelijk. Als u bijvoorbeeld uw veercapsule aan het bouwen bent, selecteert u eerst de categorieën broekjes en topjes. Kies dan een paar paar schoenen uit. Kies tot slot een paar tassen en andere accessoires om de look compleet te maken.

Als je eenmaal hebt bedacht wat je nodig hebt om eenvoudige outfits te creëren, is het gemakkelijker om vast te houden aan je capsulegarderobe. Zo voorkom je dat je meer kleding koopt, simpelweg omdat het in de aanbieding is of omdat het de laatste modetrend is. Het zal je ook aanmoedigen om kwaliteitskleding te kopen die langer meegaat en beter gemaakt is. Hoe meer je de capsule-garderobe oefent, hoe meer je je kast gaat zien als een weerspiegeling van je ware stijl in plaats van alleen een knooppunt van met palmbomen bedrukte nieuwe fast fashion. Op de lange termijn bespaart dit u geld en geeft u meer zelfvertrouwen.

Author

Waar we je de laatste trends, tips en inspiratie brengen voor een stijlvol en slim leven. Ontdek mode-, beauty-, reis- en lifestyle-inhoud die is samengesteld om uw dagelijkse ervaringen te verbeteren. Word lid van onze gemeenschap van gelijkgestemde individuen en begin aan een ontdekkingsreis en zelfexpressie.