Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hoezogo/domains/hoezogoedkoop.nl/public_html/wp-content/plugins/fetch_url_links/fetch_url_links.php on line 243
De opkomst van duurzame mode - tips voor milieuvriendelijk winkelen - Hoezo Goedkoop
Mode & Stijl

De opkomst van duurzame mode – tips voor milieuvriendelijk winkelen

De mode-industrie heeft een enorme impact op het milieu. Het gebruikt de natuurlijke hulpbronnen van de planeet om de kleding te produceren die we dragen, en elke seconde wordt een vrachtwagen vol textiel op de vuilnisbelt gedumpt. Gelukkig verandert de branche. Van degenen die deelnamen aan een onderzoek van Drapers, zei 77% dat ze duurzaamheid overwegen bij het kopen van mode, ofwel alles ofwel soms. Het is echter nog geen slam dunk. De kloof tussen houding en gedrag blijft bestaan, en de grootste hindernis is dat duurzaam handelen extra inspanningen vergt. Dit omvat het inkopen en evalueren van informatie over duurzaamheid, met name langs lange toeleveringsketens. Dit is vooral een uitdaging voor klanten van babyboomers en stille generaties, waarbij een op de drie aangeeft dat ze een duurzaam product niet kunnen onderscheiden van een niet-duurzaam product.

Een duidelijke en eenvoudige boodschap is cruciaal, idealiter van het merk zelf. Consumenten zijn eerder bereid om hun koopgedrag te veranderen als ze gewapend zijn met de informatie die ze daarvoor nodig hebben. Bovendien kan een focus op duurzaamheid en kwaliteit helpen om groei los te koppelen van volume, door kledingstukken aan te bieden die waardevoller zijn gedurende een langere levenscyclus. Het kan ook meer mogelijkheden bieden om waarde uit het product te halen, bijvoorbeeld via doorverkoop- en verhuurmodellen. Het is ook belangrijk om winkelafval te verminderen. Een manier om dit te doen is door regelmatig je kast door te spitten en items op te ruimen die je niet meer vrolijk maken of die je al een tijdje niet meer hebt gedragen. Je kunt ze dan recyclen of doneren aan een goed doel.

Een andere manier om winkelafval te verminderen, is door herbruikbare tassen te gebruiken. Veel winkels bieden kortingen aan klanten die hun tassen meenemen, en u kunt een reeks milieuvriendelijke tassen vinden die zijn gemaakt van materialen zoals katoen en hennep. Een andere manier om winkelafval te verminderen, is door lokaal geproduceerde producten en merken te kiezen, omdat deze meestal een kleinere ecologische voetafdruk hebben. Dit kan zo simpel zijn als kopen bij een lokale ambachtsman of klein bedrijf. Als u echter verstandig wilt zijn, probeer dan te kopen van een merk dat eerlijke lonen en arbeidsomstandigheden ondersteunt, evenals lokale en duurzame productieprocessen. Het andere grote dat u kunt doen, is minder reizen maken. Dit is een geweldige manier om de uitstoot te verminderen, wat op zijn beurt het brandstofverbruik en de vervuiling vermindert. Als u boodschappen moet doen, neem dan het openbaar vervoer of ga fietsen in plaats van autorijden. Als u toch moet rijden, probeer dan verder van de winkel te parkeren, zodat u niet zoveel ritten hoeft te maken. Probeer tot slot oververpakking te voorkomen.

Dit is een andere grote oorzaak van milieuschade, waarbij sommige producten worden verzonden in dozen die veel groter zijn dan de goederen erin. Als u moet verzenden, gebruik dan gerecyclede verpakkingen of hergebruik oude dozen. U kunt verpakkingsafval ook verminderen door een lijst te maken van wat u nodig heeft en alleen dat aan te schaffen. Het is ook de moeite waard om te voorkomen dat u impulsief iets koopt. Dit vermindert de hoeveelheid kleding die u uiteindelijk verspilt en verlaagt uw totale uitgaven.

Author

Waar we je de laatste trends, tips en inspiratie brengen voor een stijlvol en slim leven. Ontdek mode-, beauty-, reis- en lifestyle-inhoud die is samengesteld om uw dagelijkse ervaringen te verbeteren. Word lid van onze gemeenschap van gelijkgestemde individuen en begin aan een ontdekkingsreis en zelfexpressie.